Succesfuld indsats skal styrke dansk cybersikkerhed

Succesfuld indsats skal styrke dansk cybersikkerhed

Danmark har brug for at finde og dyrke de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed. Industriens Fond og Aalborg Universitet griber det kreativt an.

Aalborg Universitet (AAU) og Industriens Fond står bag en national indsats, der skal inspirere og tiltrække flere unge til at interessere sig for IT- og cybersikkerhed. Det sker gennem communities og cybermesterskaber, hvor de unge kan dyrke interessen for cybersikkerhed – det skal sikre talenter til det danske cyberlandshold. Indsatsen, der er et fælles projekt mellem en række partnere, har netop modtaget en bevilling på 9,4 millioner fra Industriens Fond.

Det ligger helt fast: Truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende, og samtidig bliver konsekvenserne af angreb og nedbrud større og større. Ifølge Center for Cybersikkerhed har alle virksomheder og organisationer i dag et akut behov for at beskytte deres systemer samt for at overvåge og løbende iværksætte nye tiltag til forebyggelse af cyberangreb.

− Danmark har brug for, at vi finder og dyrker de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed. Derfor er det vigtigt, at vi på en kreativ måde sætter fokus på emnet. Det gør vi ved at skabe en bevægelse, der skal få flere unge til at interessere sig for at gøre Danmark mere sikkert fremover og inspirere dem til at vælge uddannelser inden for IT- og cybersikkerhed, siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet

Cybermesterskaber skal involvere og inspirere unge

Indsatsen, som AAU og Industriens Fond står i spidsen for, er bygget op online communities og cybermesterskaber på tværs af landet, hvor de unge har mulighed for at dyrke deres fælles interesse for cybersikkerhed. Det har indtil videre været en stor succes. Bl.a. gennemførte partnerne i 2021 cybermesterskaberne som et pilotprojekt med støtte fra Industriens Fond, hvilket førte til en flot femteplads ved europamesterskaberne i Prag, hvor der deltog 17 lande. Med den nye bevilling kan arbejdet med at udvikle cybermesterskaberne fortsætte og dermed sikre en stærk talentpulje af unge cyberinteresserede til det danske cyberlandshold.

− Vi ved, at der er mange unge, der synes, at cybersikkerhed er spændende, og med cybermesterskaberne får vi bedre mulighed for at fange dem og fastholde deres interesse. Der er virkelig brug for dem, og behovet bliver kun større i fremtiden, siger Jens Myrup Pedersen

Aalborg Universitet udbyder desuden to nye uddannelser, der skal hjælpe med at opfylde det stigende behov for IT-specialister. På Aalborg Universitets campus i København er det nu muligt at læse Cyber- og Computerteknologi (bachelor) samt Cyber Security (kandidat).

 

Fakta

Projektet er støttet af Industriens Fond med en partnerskabskreds bestående af AAU, AU, DTU, CBS, ITU, SDU, Happy42 og Forsvarets Efterretningstjeneste. Industriens Fond har bevilliget 9,4 mio. kr. til projektet.

Læs om kandidatuddannelsen i cybersikkerhed på AAU https://www.aau.dk/uddannelser/kandidat/cyber-security/

Læs om bacheloruddannelsen i cyber- og computerteknologi på AAU https://www.aau.dk/uddannelser/bachelor/cyber-computerteknologi/?gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MTCmZ3S5cquhbZTjWtH9-oj_FTcoLxl4HF-VvZPvuLwA4uiqeHO-qRoCsY0QAvD_BwE

 

Kontakt

Professor Jens Myrup Pedersen

Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Telefon: 2184 7931

Mail: jens@es.aau.dk

 

Pressekontakt: Camilla Klindt Thorup

Telefon: 9940 3692

Mail: ckt@es.aau.dk

All news

See the list