Professor Muriel Médard udnævnes til æresdoktor på Aalborg Universitet

Det Tekniske Fakultet indstiller professor Muriel Médard til æresdoktor på Aalborg Universitet. Til daglig er hun professor og forskningsleder på Massachusetts Institute of Technology, Cambridge. Æresdoktorgraden er en anerkendelse af hendes store bidrag til forskningen i trådløs kommunikation og netværkskodning.

Aalborg Universitet tildeler hvert år æresdoktorgraden til højt anerkendte forskere, der har gjort sig videnskabeligt bemærket på områder, hvor universitetet også selv står stærkt. I år har det Tekniske Fakultet for IT og Design valgt at udnævne professor Muriel Médard som æresdoktor.

Professor Muriel Médard er en betydningsfuld samarbejdspartner for Institut for Elektroniske Systemer – i særdeleshed for forskerne inden for trådløs kommunikation. Med sin forskning og unikke tilgang tilfører hun ny viden til instituttet – en viden som også er til stor inspiration blandt både forskere og studerende.

Der er ingen tvivl om, at Muriel Médard har haft stor betydning for forskningen på Institut for Elektroniske Systemer. Hendes innovative og visionære tilgang til forskningen inden for trådløs kommunikation har inspireret forskere på Aalborg Universitet til at tænke anderledes. Muriel har været med til at bygge bro mellem forskning og den virkelige verden, og hun formår at udføre tingene i praksis i et tæt og omfangsrigt samarbejde.

”Vores samarbejde med Muriel Médard udgør et stort aktiv for vores forskning inden for trådløs kommunikation. Hendes positive tilgang har resulteret i nye og forbedrede teknikker inden for informationsteori. Samtidig har hendes banebrydende arbejde forandret vores forståelse af netværkskodning. Det er derfor med stor glæde, at vi nominerer Muriel Médard til æresdoktorgraden ved Aalborg Universitet”, siger Jan Østergaard, professor, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Muriel Médard har medvirket til at opbygge samarbejdet mellem forskere ved Aalborg Universitet og MIT, hvor hun også er forskningsleder. Dette har bl.a. åbnet døre for forskningsophold for Ph.D.-studerende, som har været på forskningsophold i Muriels forskningsgruppe.

Muriel Médards CV vidner også om en imponerende karriere og videnskabelig produktion. Muriels H-Index i Scopus er nu nået 77. Hun er citeret mere end 35.000 gange fordelt på mere end 500 peer-reviewed publikationer, og har desuden leveret et højt antal bidrag til bøger. Gennem årene har hun modtaget mange anerkendelser, og hendes medlemskaber og diverse poster i videnskabelige organisationer sætter aftryk. Muriel har desuden mere end 50 patenter, og hun har ligeledes været med til at opstarte flere virksomheder, f.eks. Steinwurf som er en start-up i samarbejde med Ph.D.-studerende fra Aalborg Universitet.

Muriel Médard afholder gæsteforelæsning på Institut for Elektroniske Systemer den 8. april 2022 kl 11-12.