Postdoc fra AAU får international pris for paper om jamming-angreb på undervandskommunikation

Postdoc Federico Chiariotti har, sammen med forskerkollegaer fra Padova Universitet, modtaget en international pris for sin paper omhandlende brugen af spilteori ved jamming-angreb på autonome undersøiske køretøjer.

Camilla Klindt Thorup, Communication Officer, Institut for Elektroniske Systemer

IEEE INFOCOM Workshop on Wireless Communications and Networking in Extreme Environments har tildelt postdoc Federico Chiariotti fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet en pris. Han modtager prisen sammen med forskerkollegaer fra Padova Universitet i Italien. Det prisbelønnede paper har titlen ”Underwater Jamming Attacks as Incomplete Information Games”, som omhandler angreb på autonome undersøiske køretøjer. Jamming er en af de mest udbredte typer af angreb, hvor signalet blokeres. Autonome undersøiske køretøjer indeholder civile og militære oplysninger og derfor er angreb på deres kommunikationsværktøjer en stor trussel. Federico Chiariotti og hans medforskere har analyseret et sådan angreb ved brug af spilteori. Resultatet viser, at hvis transmitteren kan udregne lokationen af jammeren (hackeren) kan den handle mere optimalt mod angrebet.

Federico Chiariotti glæder sig over den anerkendelse, IEEE INFOCOM Workshop viser ham med prisen.

-Prisen betyder meget for mig. INFOCOM har meget prestige inden for mit forskningsområde og bare det at blive optaget til workshoppen var en stor succes. At modtage en pris føles som at vinde.

Federico Chiariotti er tilknyttet sektionen Connectivity på Institut for Elektroniske Systemer. Han arbejder hovedsageligt med maskinlæring og trådløse kommunikationsnetværk.

Læs ”Underwater Jamming Attacks as Incomplete Information Games” her

Federico Chiariotti. Postdoc, Institut for Elektroniske Systemer AAU