Ph.d. studerende fra AAU får international pris for paper om blockchains og IoT

Ph.d. studerende fra AAU får international pris for paper om blockchains og IoT

Ph.d. studerende Lam Nguyen har modtaget en international pris for sin paper omhandlende brugen af blockchains og digitale data i IoT.

World Forum Internet of Things 2020 har tildelt ph.d. studerende Lam Nguyen fra Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet den såkaldte Outstanding Student Paper Award. Det prisbelønnede paper har titlen ”Witness-based Approach for Scaling Distributed Ledgers to Massive IoT Scenarios” og omhandler brugen af blockchains og digitale data i IoT applikationer, hvor tillid er særlig vigtigt. Et eksempel kan være miljøovervågning, hvor manipulation af data er kritisk. Et område som er særligt relevant i øjeblikket.

Lam Nguyen glæder sig over den anerkendelse, World Forum Internet of Things 2020 viser ham med prisen:

- Prisen betyder meget for mig og jeg vil gerne sige tak til post. doc. Israel Leyva Mayorga, som jeg har samarbejdet med. Prisen er også et skulderklap til min vejleder Petar Popovski. Desuden er det rart, at folk lægger mærke til og værdsætter vores arbejde med blockchains og IoT.

Lam Nguyen er en del af projektet WIILOW på AAU, som bl.a. arbejder med blockchains i fremtidens trådløse kommunikationssystemer. Systemet som Lam Nguyen har været med til at udvikle skal i fremtiden være med til at bekæmpe spredningen af COVID-19. Systemet kan nemlig være med til at beskytte oplysninger som persondata og patientinformationer (fx symptomer og sygdomshistorik), samt lokationsdata.

 

Læs “Witness-based Approach for Scaling Distributed Ledgers to Massive IoT Scenarios” her

 

Kontakt

Lam Nguyen, ph.d. studerende, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

ndl@es.aau.dk

Camilla Klindt Thorup, Communication Officer, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

ckt@es.aau.dk

All news

See the list