Ny bachelor i Cyber- og computerteknologi

Ny bachelor i Cyber- og computerteknologi

Virksomheders stigende anvendelse af digital teknologi, cloud-tjenester og Internet of Things stiller krav til forståelse, praktisk erfaring i implementering samt generel viden om området for at følge med udviklingen. Samtidig opleves en øget trussel mod cybersikkerheden og et samfundsønske om at sikre bedre opnåelse af bæredygtighedsmålsætninger. Derfor udbyder Aalborg Universitet i København en helt ny bacheloruddannelse, hvor studerende får mulighed for at arbejde med dette område og som samtidig imødekommer behovet for flere IT-studerende.

Camilla Klindt Thorup, presseansvarlig, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Nu bliver det muligt at læse Cyber- og computerteknologi på Aalborg Universitets campus i København. Universitetet udbyder en ny IT-uddannelse fra september. Uddannelsen i cyber- og computerteknologi skal hjælpe med at opfylde det stadig stigende behov for IT-specialister.

Stor mangel på IT-folk

Manglen på IT-studerende vurderes til at stige i de kommende år. En analyse fra UFM og Erhvervsstyrelsen spår, at der vil være et udækket efterspørgselspotentiale på 19.000 IKT-specialister i 2030 på landsplan, og at manglen på IKT-specialister med lange videregående uddannelser bliver særlig stor.

”Vi står over for en kæmpe udfordring i Danmark, hvor der er mangel på ingeniører og kandidater med IT-kompetencer. Derfor ser vi meget frem til at byde kommende studerende velkommen og give dem en uddannelse med kundskaber fra Danmarks største IT-universitet”, siger Lene Tolstrup Sørensen, lektor og uddannelseskoordinator, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Agilitet, bæredygtighed og sikkerhed

Digitale teknologier og løsninger er afgørende for at minimere ressourcespild og effektivisere gennem smarte løsninger til vores hjem, byer, trafik, produktion osv. Bæredygtighed er således en forudsætning, når man skal udvikle, forbedre eller udbygge computersystemer og kommunikationsnetværk.

Derudover er sikkerhed stadig en essentiel del af IT. Med daglige cyberangreb er der behov for dygtige ingeniører, som kan være med til at stoppe angreb, før de overhovedet er sat i værk. Derfor er der stor efterspørgsel efter IT-uddannede – en efterspørgsel, som bliver imødekommet med den nye uddannelse.

”Den nye uddannelse i cyber- og computerteknologi har fokus på internetteknologier, computersystemer og netværk, agil systemudvikling, sikkerhed og bæredygtighed. Agilitet har stor betydning for fremtidens bachelorer, da de skal kunne tilpasse sig udfordringer, som hele tiden ændrer sig. En kompetence som virksomhederne søger når de skal ansætte”, forklarer Lene Tolstrup Sørensen

De uddannede bachelorer i cyber- og computerteknologi bliver dermed en del af fremtiden og vil få en stærk teknisk profil samt en god forståelse for internetteknologier, computersystemer og forskellige typer af netværk.

”De studerende får viden om væsentlige internetteknologier og digitale netværk som fx IoT og cloud. Derudover lærer de også om virkelighedens rammebetingelser, hvor der arbejdes med sikre løsninger, som kan anvendes til at løse udfordringer i samfundet – det kan fx være ift. bæredygtighed”, forklarer Lene Tolstrup Sørensen

FAKTA

Bacheloruddannelsen udbydes fra september 2021 på AAU, Campus København
Ansøgningsfristen til bacheloruddannelsen er 5. juli 2021
Læs mere om uddannelsen på AAU Studieguide 

 

Kontakt

Lene Tolstrup Sørensen, Institut for Elektroniske Systemer og uddannelseskoordinator, AAU, ls@es.aau.dk 

Camilla Klindt Thorup, presseansvarlig, Institut for Elektroniske Systemer, AAU, ckt@es.aau.dk 

All news

See the list