Kunstig intelligens redder Internettet

Cyberkriminalitet er et stigende problem for både enkeltpersoner og virksomheder. McAfee anslog sidste år, at der på globalt plan tabes op imod 600 milliarder dollars om året som følge af cyberkriminalitet, et tal der kun forventes at stige fremover.

Et nyt dansk forskningsprojekt med deltagere fra Aalborg Universitet, DTU og it-sikkerhedsvirksomheden CSIS Security Group har til formål at gøre internettet mere sikkert. Der er tale om et treårigt forskningsprojekt ved navn SecDNS. Målet er at skadelige hjemmesider blokeres inden en internetbruger klikker sig ind på dem. Projektet bruger maskinlæring eller kunstig intelligens til at analysere og forudsige adfærd på baggrund af bl. a. brugeradfærd, og viden om farlige hjemmesider og tidligere cyberangreb. Systemet kan således blokere adgangen til side og dermed forhindre brugeren i at få en virus. Det nye treårige forskningsprojekt, SecDNS, støttes af Innovationsfonden med 11,3 mio. kr. Det samlede budget er 16,5 mio. kr.

Kontakt:
Lektor Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet, jens@es.aau.dk, tlf. 21 84 79 31