Federico Chiariotti: Ny forsker på AAU

Federico Chiariotti kommer fra Italien og er ny forsker ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet. Hans tidligere forskning og interesse i cykeldeling anvender han nu i sit arbejde med netværk og kommunikation. Det er et godt eksempel på, hvordan forskere fra AAU anvender tidligere forskning i andre sammenhænge og skaber viden for verden.

Federico Chiariotti har en ph.d. i trådløse netværk fra Padova Universitet. Han har en stor interesse i cykeldeling og hans forskning heri viser, hvordan simple services i dagligdagen kommer fra seriøse og dygtige forskere.

-Mit arbejde med cykeldeling er en måde at vise teorien jeg arbejder med i praksis. Jeg tror ikke, at der er mange ’almindelige mennesker’ der ved, at et servicekoncept som cykeldeling rent faktisk kommer fra seriøse forskere, siger Federico Chiariotti, som glæder sig meget til at komme i gang med forskningen på AAU.

Et kommunikationsnetværk af delecykler

Cykeldeling ses i Smart Cities over hele verden og er et miljøvenligt transportalternativ samtidig med at trafikforholdene reduceres. Det er stationer, hvor brugere kan booke cykler, transportere sig til et givent sted, hvor cyklen kan afleveres på en ny nærliggende station. Sådanne processer betegnes som et kommunikationsnetværk. Det er altså væsentligt at have viden om, hvor og hvornår der skal være cykler tilgængelige. Det kan fx være nødvendigt at flytte cykler fra en station til en anden. Netop dette har Federico Chiariotti tidligere forsket i og den viden anvender han nu i arbejdet med maskinlæring og trådløse kommunikationsnetværk på AAU.

-Jeg kigger på, hvordan vi kan kombinere netværk og kommunikation. Fx anvendelsen af maskinlæring i design af kommunikationsprotokoller. Her anvender jeg den viden jeg har fra mit arbejde med cykeldeling, forklarer Federico Chiariotti

På den måde anvendes tidligere forskning dermed i andre sammenhænge, til stor værdi for AAU.

Federico Chiariotti, Postdoc, Institut for Elektroniske Systemer AAU

fchi@es.aau.dk

Camilla Klindt Thorup, Communication Officer, Institut for Elektroniske Systemer AAU

ckt@es.aau.dk