Et ambitiøst samarbejde mellem AAU og Sound Hub Denmark forener de bedste inden for lydinnovation

Et ambitiøst samarbejde mellem AAU og Sound Hub Denmark forener de bedste inden for lydinnovation

Samarbejdet mellem Sound Hub Denmark (SHD) og Aalborg Universitet (AAU) åbner op for nye spændende projekter, der kan få betydning for samfundsudviklingen, og som forbinder internationale forretningsideer, der har lyd og akustik som omdrejningspunkt, med talentbasen i Danmark.

Danmark er en væsentlig spiller på lydområdet også på den international scene, så placeringen af verdens første lyd- og samarbejdsklynge i Struer, Lydens By er ret oplagt. Samarbejdet med Aalborg Universitet er lige så oplagt, da AAU tilbyder lydrelateret forskning og uddannelse i verdensklasse, som et af sine uddannelsesmæssige indsatsområder. Endvidere er AAU kendt for sit mangeårige samarbejde med industrivirksomheder som bl.a. Bang & Olufsen.

AAU ligger på førstepladsen, når det gælder universiteter for ingeniører i Europa, og er derudover kendt som first-mover, når det drejer sig om at introducere nye former for samarbejder mellem erhvervslivet og vidensinstitutioner og facilitere videnssamarbejder.

-Vi mener vores engagement i SHD vil føre til særdeles relevante forskningsprojekter og andre innovationsaktiviteter. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi har en national klynge for lyd, audio, signalbehandling og andre relaterede områder. Vi er overbevist om, at det vil give et solidt grundlag for vores studieprogrammer og tiltrække nye studerende, udtaler Jan Østergaard, Professor, Institut for Elektroniske Systemer, AAU

I det sidste 1½ år har AAU været til stede under alle Sound Hub Denmarks SoundTech Accelerator forløb, der retter sig mod talentfulde international lyd startups. AAU har deltaget i relevante lydprojekter og workshops hos Sound Hub Denmark med fokus på at arbejde med talentfulde studerende og definere studieprojekter.

-Hos Sound Hub Denmark tilbyder vi moderne faciliteter, laboratorier og adgang til et stort netværk af dedikerede specialister inden for relevante områder i industrien. Vi gør det i samarbejde med vore partnere, heriblandt AAU. Sammen sætter vi scenen for et produktivt møde mellem industri og uddannelse, der sikrer, at lydinnovation løftes til det næste niveau. Mange virksomheder og især startups har ikke en tradition for at arbejde sammen med universiteter, men det har AAU udviklet på og støttet op om mange år, og gør dem til den perfekte partner for os, udtaler Peter Petersen, CEO ved Sound Hub Denmark

Vi udvikler i øjeblikket på flere specifikke områder i vores samarbejde:

Fælles ansøgninger om støtte til forskningssamarbejder
Etablering af dedikeret område i SHD, hvor AAU kan lave demoer
Planlægning af fælles lydevents/workshops afholdt i SHD
Etablering af studerende/virksomheds samarbejdsprojekter og praktikforløb (BSc, MSc, PhD) – hos SHD
Tilbud om kurser, forelæsninger og master class, hvor SHD-samarbejdspartnere kan deltage
AAU forskere (PostDoc. & Prof.) på stedet
Adgang og fælles brug af laboratoriefaciliteter og teknisk personale
Etablering af miljø for teknologisk vidensdeling
 

Med professionelle faciliteter og adgang til specialister fra erhvervslivet tæt på, er ambitionen at forbedre både forskningskvalitet og innovationsevnen hos nye virksomheder inden for lyd.

 

Kontakt

Sound Hub Denmark A/S, CEO, Peter Petersen, pp@soundhub.dk – tlf.: 4045 6569

Aalborg Universitet, Professor Jan Østergaard, jo@es.aau.dk – tlf.: 9940 8693 

 

Om Sound Hub Denmark

Sound Hub Denmark er verdens første international lydteknologi- og innovationshub – en klynge for lydinnovation. Sound Hub Denmark er forretningsacceleration i et professionelt lydklyngemiljø med adgang til fantastiske målefaciliteter, værksteder og testfaciliteter, samt en unik kompetenceklynge med supplerende kompetencer og et netværk af højt specialiseret viden fra førende mentorer fra industrien og vidensinstitutioner. Et verdensklassemiljø for lyd og akustik, en vækstgenerator for statups, freelancers, SMEs og virksomheder; alle med en ambition om at blive verdensklasse på hver deres felt. Partnere omfatter førende globale nøglespiller i audio industrien, som f.eks. Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, GN Audio (Jabra), Aalborg Universitet og Dansk Lyd Netværk. Sound Hub Denmarks vision er at blive verdens bedste sted at starte og skalere morgendagens innovative lydvirksomheder.

 

All news

See the list