DM i Cybersikkerhed 2020

Med støtte fra industriens fond afholder Aalborg Universitet i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, Teknologipagten og Microsoft DM i Cybersikkerhed for gymnasielever. Målet er at tiltrække flere unge til IT-uddannelser – særligt uddannelser med elementer af cybersikkerhed.

Camilla Klindt Thorup, Communication Officer, Institut for Elektroniske Systemer

Gymnasieelever fra hele landet mødes lørdag den 3. oktober 2020 for at dyste i cybersikkerhed. COVID-19 har ikke været en begrænsning for arrangørerne og i år afholdes konkurrencen online. Men gymnasieeleverne vil stadig få mulighed for at arbejde intenst med hacking og networking.

“Vi ved at der er rigtig mange unge som synes at cybersikkerhed er spændende når de først får hands-on erfaringer med feltet, derfor er DM i Cybersikkerhed et helt oplagt rum at motivere unge talenter til at dyrke en karriere indenfor netop dette, og ikke mindst skabe opmærksomhed omkring feltet med opbakning fra erhvervslivet. I år bliver det en online version, og vi glæder os til at give eleverne en ligeså god oplevelse som var det fysisk.” forklarer Jens Myrup Pedersen, Aalborg Universitet

Mangel på talenter inden for cybersikkerhed

Der er mangel på eksperter i cybersikkerhed og konkurrencen søger derfor også at vække de unges interesse inden for emnet og IT-uddannelser og styrke de unge talenters kompetencer. Det gøres bl.a. ved at give dem hans-on erfaring samt virkelighedsnære opgaver.

”DM i Cybersikkerhed passer perfekt ind i de ting, vi arbejder for i Teknologipagten. De unge skal nemlig ikke blot være forbrugere af teknologi, men i stedet blive bedre til at forstå og udvikle ny teknologi. Det kræver, at de har en solid forståelse og interesse for kompetencerne inden for IT, og det er jeg sikker på, at et event som dette er med til at skabe”, siger Christian Vintergaard, direktør i Teknologipagten

Til konkurrencen vil gymnasieleverne komme til at arbejde med og dyste i opgaver omhandlende fx netværksscanning, phishing-angreb samt risikovurdering- og analyse. Studerende fra Aalborg Universitet og sikkerhedsprofiler fra Microsoft vil deltage undervejs i processen.

Gymnasieeleverne skal løse en række challenges og dernæst vurderes det, hvem der skal gå hjem med titlen som ”Danmarksmester i Cybersikkerhed for Gymnasieelever 2020”.

Jens Myrup Pedersen, lektor, Aalborg Universitet,

jens@es.aau.dk