Det Danske Cyberlandshold tager en 5. Plads ved EM I Cybersikkerhed

Det danske cyberlandshold har repræsenteret de danske farver ved EM i Cybersikkerhed 2021. Og de har gjort det med stor succes. Det er første gang, at Danmark placerer sig i top 5 ved de europæiske mesterskaber i cybersikkerhed.

Foto: Rasmus Sigvaldi

Prag har været vært for den sjette udgave af Europamesterskaberne i Cybersikkerhed og unge fra hele Europa har været samlet for at konkurrere i cybersikkerhed.

Kaptajnen for landsholdet Tobias Kay Dalå er begejstret:

”Jeg er meget tilfreds med holdets indsats og det har været en fantastisk oplevelse. Holdets sammenhold har været unik og alle har gjort en stor indsats for at opnå den flotte placering”.

Landstræner og professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen tilføjer:

”Truslen mod Danmark er stor og antallet af cyberangreb er stigende. Jeg håber, at cybermesterskaberne vil bidrage til at tiltrække flere unge til at tage en uddannelse indenfor cybersikkerhed. Interessen for emnet vækker stor interesse blandt de unge og det betyder, at vi i fremtiden vil få dygtige IT-kandidater”.

Vejen til EM

10 talentfulde unge i alderen 15-25 år udgør den danske cyberlandshold. De unge har dystet sig frem til en plads på holdet og udtagelsen blev indledt med en kvalifikationsrunde, hvor 200 kvalificerede sig videre til de Regionale Cybermesterskaber. De bedste gik herfra videre til de Nationale Cybermesterskaber, der blev afviklet i maj. Her blev der udvalgt en bruttogruppe på 25 deltagere til landsholdet – hvoraf 10 klarede sig igennem det sidste nåleøje.

Undervejs i forløbet har de unge arbejdet med teknikker til at sikre systemer mod angreb. Lige så vigtigt er det imidlertid at tænke som en hacker og lære om de metoder, hackerne bruger til at bryde koder, trænge ind i systemer og udnytte sårbarheder, som uforsigtige IT-folk ikke har lukket ned.

Fakta

De Danske Cybermesterskaber er finansieret af Industriens Fond og afvikles i et tæt samarbejde mellem Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed, virksomheden Happy42, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet. Læs mere om EM i Cyber Security her https://ecsc.eu/

Det danske landshold har dystet mod unge fra Tyskland, Østrig, Belgien, Cypern, Grækenland, Irland, Italien, Malta, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Frankrig, Holland, Polen og Schweiz.

Jens Myrup Pedersen, Landstræner og Professor i Cybersikkerhed, Aalborg Universitet, jens@es.aau.dk / 9940 8771