AAU logo
AAU-projekt uddanner konkurrencedygtige forskere indenfor maskinlæring

AAU-projekt uddanner konkurrencedygtige forskere indenfor maskinlæring

Internationale Ph.d. studerende har fået verden som arbejdsplads - The European Training Network WindMill er skudt i gang og netværket skal danne rammen for træning og uddannelse af fremtidens konkurrencedygtige forskere.

Ph.d. studerende får en unik mulighed for at blive klogere på maskinlæring, 5G og trådløs kommunikation. The European Training Network WindMill er indledt med et stort kick-off event, hvor Aalborg Universitet var vært. Netværket skal give de studerende ekspertise inden for et område, hvor efterspørgslen er stor og skaber mulighed for at arbejde tæt sammen med store internationale virksomheder.

De studerende kommer fra hele verden og er passioneret for at gøre en forskel. Med dette projekt ønsker vi at træne en ny generation af eksperter, som vil fremstå meget konkurrencedygtige på jobmarkedet, siger Elisabeth de Carvalho, forsker på Aalborg Universitet og projektkoordinator ved WindMill

Projektet lægger op til nye forskningsmuligheder, som vil styrke de studerendes læring og videndelingen mellem universitetet og omverdenen.

De individuelle forskningsprojekter er i gang og de studerende har indtaget deres nye rammer, fordelt hos europæiske WindMill-netværkspartnere. Universiteter og forskningsinstitutioner har dermed ansat de Ph.d. studerende og i løbet af deres projektperiode, vil de indgå i praktikforløb i Europa og USA (Texas Universitet og Cornell Universitet).

Nyt projekt om moderne kommunikationssystemer

WindMill-netværket og Aalborg Universitet skaber et projekt, som bringer nye Ph.d. studerende sammen med erfarne forskere og specialister, der arbejder med trådløs kommunikation og maskinlæring. Målet er at skabe ny viden, som revurderer og avancerer den måde, hvorpå moderne kommunikationssystemer er designet. Det er et nyt forskningsområde, som de Ph.d. studerende bliver uddannet og trænet specielt i.

Det er i alles interesse at have kompetencer og opnå resultater, der kan gøre dem ekstra konkurrencedygtige, siger Elisabeth de Carvalho, forsker på Aalborg Universitet og projektkoordinator ved WindMill

De studerende skal også samarbejde om fælles forskning og dermed dele viden på tværs af hinanden. Næste netværksmøde foregår til marts i Paris.

Læs mere om projektet https://windmill-itn.eu/

Partnere: Aalborg Universitet, EURECOM, CTTC, Aalto Universitet, Padova Universitet, World Sensing, Nokia Bell Labs, Ericsson, Swiss Data Science Center, Bosch, Centrale Supelec, Conell Universitet, DeepSig, INSA, Intel, Mitsubishi Electric, Telenor, Polytechnic, Catalonia Universitet, Stuttgart Universitet og Texas Universitet (Austin).

For yderligere information kontakt projektkoordinator Elisabeth de Carvalho

All news

See the list