AAU-forskere modtager pris for arbejde med ny teknologi til evaluering af knoglebrud

Forskere fra Aalborg Universitet har, sammen med forskerkollegaer fra Aalborg Universitetshospital, modtaget en international pris for deres artikel omhandlende en ny teknologi til evaluering af knoglebrud.

Camilla Klindt Thorup, Communications Officer, Institut for Elektroniske Systemer

The International Conference on Biological Information and Biomedical Engineering (BIBE2020) har tildelt forskere fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital en pris. Den prisbelønnede artikel har titlen Electrical Impedance Characterization of Bone Fractures in Presence of an Intramedullary Nail. Artiklen er en del af et større projekt, hvor der arbejdes med, ved hjælp af trådløse sensorer, at forbedre måden, hvorpå læger overvåger knogleheling på. Fremover skal små sensorer, der sender strøm gennem den brækkede knogle, fortælle lægerne, hvordan det går. Det vil betyde, at man kan tilbyde et mere individuelt tilpasset rehabiliteringsforløb og forhåbentlig mindske risiko for kroniske smerter eller tab af funktionsevne.

Forskerne glæder sig over den anerkendelse, BIBE2020 viser dem med prisen.

”Anerkendelse for ens arbejde er naturligvis altid rart. Prisen her viser, at andre forskere ser både kvalitet og relevans i vores arbejde, hvilket selvfølgelig gør os stolte. At det samtidig er første gang, at vi samarbejder, i netop denne konstellation af forskere, giver blot yderligere motivation til at fortsætte og udvide samarbejdet”, siger Ming Shen, lektor, Institut for Elektroniske Systemer AAU

Lige nu udfører forskerne studier på dyr, inden metoden forhåbentlig i fremtiden kan tages i brug på rigtige patienter.

Ming Shen, lektor, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Mail: mish@es.aau.dk

Søren Kold, Professor og overlæge, Ortopædkirurgisk afdeling, Aalborg Universitetshospital,

Mail: interortho@rn.dk