Lektor Jens Myrup Pedersen er blevet nomineret til en verdensmålspris

AAU-forsker nomineret til Verdensmålsprisen 2020

Lektor Jens Myrup Pedersen er blevet nomineret til en verdensmålspris for sit arbejde med at komme fattigdom til livs og højne sundheden samt uddannelsesniveauet blandt de såkaldte brasilianske lossepladsbørn.

Camilla Klindt Thorup, Communication Officer, Institut for Elektroniske Systemer

Verdensmålsprisen 2020 er åben for afstemning. AAU-lektor Jens Myrup Pederse,n er nomineret i kategorien Inkluderingsprisen. Prisen er en anerkendelse af Jens Myrup Pedersens bidrag til verdensmålene inden for ”Leaving No One Behind” – et område, som skal sikre, at de svageste kommer med.

Jens Myrup Pedersens projekt arbejder for at give nye muligheder for brasilianske skraldere. Forrige år blev verdens næststørste losseplads lukket, og selvom det var et kæmpe fremskridt for byen ift. bortskaffelse af affald, så fjernede lukningen samtidig livsgrundlaget for næsten 1.000 børn og voksne, som overlevede ved at finde mad i andre folks skrald. Sammen med studerende og forskere fra Aalborg Universitet og University of Brasilia udvikler Jens Myrup Pedersen løsninger, som skal forbedre affaldsindsamlingen for dermed at skabe et bedre økonomisk grundlag for dem, der nu arbejder med affaldssortering.

Jens Myrup Pedersen glæder sig over nomineringen:

- Jeg synes det er fantastisk at arbejde med et projekt, som løser virkelige problemer og samtidig bidrager til verdensmålene og gøre en forskel for nogle af de fattigste mennesker i verden.

”Leaving No One Behind” er et grundlæggende princip i verdensmålene. Prisen gives for den handling eller initiativ, der bedst har nået og inkluderet en eller flere af de grupper, der er i størst risiko for ikke at nå verdensmålene – og konkret har forbedret deres situation.

Du kan stemme på Jens Myrup Pedersen her

Besøg Jens Myrup Pedersens personprofil her