AAU logo
Aalborg Universitet igen ramme for cyber security hackathon

Aalborg Universitet igen ramme for cyber security hackathon

Aalborg Universitet dannede igen i weekenden 28.-29. september 2019 rammen om et stort cyber security hackathon, hvor 65-70 studerende, gymnasieelever og folk fra erhvervslivet mødtes for igennem 24 timer at løse en serie af opgaver indenfor cybersikkerhed: Fra at håndtere fiktive hackerangreb, over at skulle bryde ind i en låst computer og finde hemmelige koder, til at komme med gode råd om hvordan software kan sikres bedre end i dag.

De forskellige cases kommer dels fra virksomheder som Norlys og Combitech, og dels fra studerende og forskere på Aalborg Universitet, der bl.a. har udviklet en træningsplatform til cybersikkerhed, som blev flittigt brugt gennem hele natten. Træningsplatformen gør det muligt for deltagerne at arbejde med rigtige hackerværktøjer i et lukket og sikkert miljø, der samtidig er meget realistisk: Her kunne deltagerne samle point og hele tiden følge med i, hvordan stillingen udviklede sig mellem de forskellige hold. Hele arrangementet havde stor opbakning fra virksomheder, hvilket også gav deltagerne en unik mulighed for at komme tæt på de virksomheder, der gerne vil ansætte dem efter endte studier. Bl.a. var der søndag deltagelse af en jury bestående af repræsentanter fra Norlys, Conscia, Bestseller og Combitech, ligesom der weekenden igennem var mentorer fra både virksomheder, politiet og andre uddannelsesinstitutioner.

Arrangementet er en del af projektet ”Fremtidens Talenter indenfor IT-Sikkerhed”, som Aalborg Universitet har ansvaret for i tæt samarbejde med virksomheden Happy 42, og som er støttet af Industriens Fond. Projektleder og Lektor på Institut for Elektroniske Systemer fortæller: ”Lige nu er alle vist trætte, men det har været en rigtig fed weekend. Deltagerne kommer med forskellige forudsætninger, men er gode til at hjælpe hinanden – på den måde lærer alle en masse, samtidigt med at det er sjovt. Og så er det alle tiders at skabe netværk mellem studerende og virksomheder”.

Jens Myrup Pedersen glæder sig også over at deltagelsen fra gymnasieelever: ”Der er stor mangel på specialister indenfor cybersikkerhed, og vi ved, at den mangel kun vil blive større fremover. Hvis vi skal være i stand til at passe på Danmark og sikre vores samfund og virksomheder er vi nødt til at uddanne flere, og det kræver at flere unge får øjnene op for de spændende karrieremuligheder der er indenfor cybersikkerhed”.

Næste weekend danner Aalborg Universitet igen ramme om et stort cyber security arrangement. Det sker når der afholdes DM i Cybersikkerhed for gymnasieelever den 5.-6. oktober (https://cyberhack.dk/dm2019/).

For mere info kontakt Lektor Jens Myrup Pedersen, jens@es.aau.dk.

All news

See the list